„Namudiškas” troškinukas

Viskas, Kalėdos ėjo ėjo ir praėjo. Tikiuosi, jog šiltai sutikote jas su šeima, skaniai valgydami ir mėgaudamiesi draugija.

O kai po švenčių lieka maisto ir nebesinori jo valgyti pradinėje būsenoje, belieka pasikviesti į pagalbą geriausią draugą likučiams: troškinį! Vien dėl šito veikėjo ir mėgstu likučius. Šiandieniniam troškiniui naudojau tėčio keptą žvėrienos gabalą. Bet tikrai nežinau, ar tai elnias, ar šernas, pamiršau paklausti.. Nors šiam troškiniui tinkama bet kokia mėsa: vištiena, jautiena ar nuo Kalėdų likusi vargšė nesuvalgyta antis. Comfort food… Štai, kas tai.

IMG_0297

Troškinukas

~0,5kg norimos rūšies mėsos
DIdelė morka
Žalioji paprika
Raudonoji paprika
Mažas svogūnas
Skardinė trintų pomidorų
Druska, pipirai, rozmarinas, bazilikas, džiovinti jalapeno pipirai

Ant įkaitinto aliejaus 10 min. kepinkite visas daržoves, kol svogūnai taps permatomi. Apibarstykite druska ir pipirais. Suverskite skardinę trintų pomidorų, įpilkite vandens į panaudotą skardinę, kad surinktumėte visus pomidorų likučius ir supilkite į keptuvę. Įberkite gerą žiupsnį rozmarino ir baziliko. Supjaustykite mėsą vieno kąsnio gabaliukais ir suverskite į troškinį, kuris turėtų būti gan skystos konsistencijos. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant vidutinės ugnies ~20 min., karts nuo karto pamaišydami. Jei po 20 min. troškinys atrodo per skystas, nuimkite dangtį ir dar patroškinkite ant aukštos ugnies kelias minutes. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių ir kraukite į lėkštes, kuriose  jau turėtų garuoti karšti ryžiai :)

IMG_0305

Įrašo “„Namudiškas” troškinukas” komentarai: 2

Leave a Comment