Brauniai su kreminiu sūriu ir avietėmis + VAI VAI Magazine/ Raspberry cheesecake brownies

Scroll down for text and recipe in English

Vakar apturėjau šiokį tokį “malonumą.” Išluptas (hiperbolizuoju) protinis dantis, kurio dėka šiandien esu burundukas su milžinišku dešiniu žandu, siurbčiojantis smūčius su šaukšteliu. That’s a new low.

Ne, jei iš tiesų, nebuvo taip blogai, kaip tikėjaus. Patarimas: prieš bet kokią medicininę procedūrą NESKAITYKIT internetų (jie visi tuose forumuose išprotėję). Važiuodama pas dantistę suvokiau, kad nepasiėmiau piniginės, protas nušvito “O gal tai ženklas!” ir buvau beapsisukanti namo. Bet nope, aš, Bailė iš didžiosios (pačios didžiausios) B, susiėmiau, nustojau drebint kinkas, atguliau į kėdę, o ten punkšt punkšt viens du ir baigta, jokio skausmo. Tai va, o šiandien galiu džiaugtis ištinusiu veiduku. Bet look on the bright side, putlūs žandai (net jei jis toks tik vienoj pusėj) visai mieli, ar ne?

IMG_2987_1

O kai pabodo gulinėti bedarant “The Office” maratoną, ėmiausi Velykinio deserto gamybos. Dėl to danties nežinau, kiek kiaušinių ir mėsyčių, ir mišrainyčių, ir antyčių, ir pyragiukų (močiutės tiesiog nemoka pagaminti pakankamai, per daug arba nieko) ryt galėsiu paragauti, bet iškepti kažką skanaus ir pasidalinti su Jumis labai norėjau. Tad štai, labai pavykę brauniai su kreminio sūrio sluoksneliu ir avietėmis. Drėgnas ir sodrus šokoladinis sluoksnis, lengva ir saldi sūrio dalis bei rūgštokos avietės, viską sustatančios į vietą. Ir nors kieto maisto man dar negalima, vienas gabaliukas netyčia įšoko į burną. Netyčia!

O taip pat noriu labai labai pasidžiaugti ir pakviesti visus skaityti pirmąjį elektroninio žurnalo VAI VAI magazine numerį, prie kurio turėjau garbės prisidėti ir aš! Žurnalą rasite paspaudę štai ČIA. Sėkmės istorijos, keliautojo gidai, receptai, interjero patarimai ir dar daugybė kitų temų, tad skaitykite, gerkite į save grožį ir įkvėpimus ir pajuskite pavasarį jei ne už lango, tai bent galvoje ir širdyje :)

Skanių Velykų! :)

IMG_2993_1

Brauniai su kreminiu sūriu ir avietėmis
23×33 cm forma

Brauniui:
250 g sviesto
5 dideli kiaušiniai
300 g baltojo cukraus
70 g geros kokybės kakavos miltelių
160 g miltų
Žiupsnis druskos

Kreminio sūrio sluoksniui:
300 g kreminio sūrio (arba kreminės varškės)
150 g baltojo cukraus
1 didelis kiaušinis
50 g miltų
~50 ml pieno

125 g šviežių aviečių

Ištirpinkite sviestą ir palikite kiek atvėsti. Kiaušinius plakite su cukrumi apie 5 minutes, kol masė pašviesės ir taps puri. Po truputį plakdami supilkite tirpintą sviestą. Įmaišykite miltus, kakavą ir druską. Maišykite, kol masė taps vientisa, bet nepermaišykite.

Kreminį sūrį plakite su cukrumi, miltais ir kiaušiniu, kol masė taps vientisa. Jei trūksta drėgnumo, galite įpilti šlakelį pieno.

Į kepimo popieriumi ištiestą formą pilkite 3/4 šokoladinės tešlos, ant jos paskleiskite visą kreminio sūrio masę, o ant jos šaukštu išdėliokite likusį ketvirtadalį šokoladinės tešlos. Su peiliu kelis kartus horizontaliai ir vertikaliai pereikite per tešlą, kad abi masės šiek tiek persimaišytų ir sukurtų marmuro efektą. Ant viršaus išdėliokite ir šiek tiek paspauskite avietes. Kepkite ~45 minutes 180 laipsnių orkaitėje arba kol į vidurį įkištas pagaliukas išlįs beveik sausas. Prieš pjaustant pilnai atvėsinkite ir porą valandų palaikykite šaldytuve.

IMG_2985_1

Yesterday I had a very “pleasant“ experience. My wisdom tooth was pulled out, which resulted in a wonderful chipmunk face with a gigantic right cheek and a never before experienced activity of eating a smoothie with a spoon. That‘s a new low.

But for real, it wasn‘t as bad as I thought it would be. Advice: DON‘T READ internet forums before any medical procedure (I swear, people are out of their minds there). While I was driving to my dentist I realized that I forgot my wallet and in my mind I was screaming “It‘s a sign!“ and almost turned around to go home. But nope. I, a Coward with a capital C, somehow managed to stop panicking and got it done. It went super fast and I didn‘t feel a thing, since half of my face was completely numb. So yeah, I am a little bit proud that I was able to act mature and not make a fool out of myself with tears of fear in my eyes. And today I can celebrate the fact that I have a swollen face. But look on the bright side, chubby cheeks (even though it‘s just one of them) are kinda cute, right?

IMG_2994_1

So when I got a bit bored of laying in bed with a marathon of “The Office“ I decided to make something delicious for Easter. Because of that tooth, I don‘t know how many eggs, meats, salads, pastries (grandmas just can‘t make the right amount of food, it‘s either too much or nothing at all) I will manage to eat tomorrow, but I really wanted to make a delicious dessert and share it with you. So here it is! Very good raspberry cheesecake brownies with a dense and rich chocolate layer, fluffy and sweet cream cheese layer and tart raspberries, which just balance everything out perfectly. I can‘t yet eat solid food, but one piece somehow unexpectedly jumped into my mouth. Magic…

Have a wonderful Easter! :)

IMG_2984_1

Raspberry cheesecake brownies
23×33 cm (9×13 inch) pan

Brownie layer:
2 sticks + 2 tbsp / 250 g butter
5 large eggs
1 ½ cup / 300 g white sugar
9 tbsp / 70 g high quality cocoa powder
2/3 cup / 120 g all-purpose flour
A pinch of salt

Cheesecake layer:
10.5 oz / 300 g cream cheese
¾ cup / 150 g white sugar
1 large egg
3 tbsp all-purpose flour
~3 tbsp / ~50 ml milk

4.5 oz / 125 g fresh raspberries

Melt the butter and leave to cool for a bit. Mix sugar and eggs for ~5 mins, until it becomes pale and fluffy. Slowly mix in the melted butter. Then mix in the flour, cocoa powder and salt until incorporated, but don‘t overmix.

In another bowl mix cream cheese with sugar, flour and an egg until it becomes smooth. If it‘s a bit dry, mix in a few tablespoons of milk.

Line a baking pan with parchment paper and pour ¾ of the brownie batter in the pan. Pour the cheesecake batter on top. Finish by dolloping the rest of the brownie batter on top of the cheesecake layer. Take a knife and swirl it around vertically and horizontally so both batters would mix a bit and create a marble effect. Put the raspberries on top and push them in slightly. Bake in a 180C / 350F degree oven for about 45 minutes or until a toothpick inserted in the middle comes out almost clean. Chill in the fridge for a few hours before serving (not you, the brownies, ahaha, such joke, ok, I am stopping).

Inspiration from Call me cupcake

11 thoughts on “Brauniai su kreminiu sūriu ir avietėmis + VAI VAI Magazine/ Raspberry cheesecake brownies

  1. o ar tiktu saldytos avites? :) ir as nesugadintu skonio kremine varske pirkta, ar geriau visgi maskarpone? :) labai skaniai atrodo, noriu dovanoti pyraga, tai ieskau tikrai skanaus, manau butu toks:)

    • Šaldytos avietės gali “paskystinti” tešlą, bet jei gerai nusunksite, viskas turėtų būti gerai. Kreminė varškė puikiai tinka irgi :)

  2. Atgalinis pranešimas: Peanut Butter Cheesecake Brownie | Czech in the Kitchen

  3. Atgalinis pranešimas: Cherry Cheesecake Chocolate Brownies | Czech in the Kitchen

  4. Atgalinis pranešimas: 50+ Best Raspberry Recipes

Leave a Comment

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s