Fusilli su varške ir špinatais

Makaronai su varške – varguolių maistas? Ne, ne ir dar kartą ne. Juk makaronai su ricotta sūriu – ypatingas itališkas patiekalas, o lietuviška varškė (beveik) niekuo nenusileidžia itališkajam sūriui. O varškės bei špinatų derinys yra stebuklingas, tinkantis makaronams turbūt visada, ar tai lazanija, cannelloni, ravioli, ar paprastučiai kaspinėliai.

Minimalizmo triumfas. Tobulumas paprastume. Esu įpratusi valgyti maistą, pagamintą iš kuo mažiau produktų, su išreikšta kiekviena sudedamąja dalimi, todėl dažnai pagaunu save sukančią nosį nuo restoraninių patiekalų, kuriuose sumakaluojama viskas, o gaunasi.. niekas. Paprastumas. Juo vadovaujuosi ir ruošdama maistą, ir gyvenime. Man svetimas apsimetinėjimas, padlaižiavimas, puikybė, o didžiausia vertybė – tikrumas. Juk žmogus, nuoširdus pasauliui ir sau, nieko neskolingas. Jis ramus viduje.

IMG_1031

Fusilli makaronai su varške ir špinatais
2 porcijos

140 g makaronų
120 g varškės
Šaldyti arba švieži špinatai (~ 50 g)
Pora šaukštelių sviesto
Druska, pipirai, petražolės
Kietasis sūris

Į verdantį pasūdytą vandenį berkite makaronus. Kol jie verda, keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite atitirpusius špinatus (jie naudojate šviežius, kelias minutes pakepinkite uždengę dangtį, kol sukris) ir porą minučių pakepinkite. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite varškę, įberkite druskos ir pipirų, įpilkite šlakelį makaronų vandens ir viską gerai išmaišykite. Išvirus makaronams, varškės ir špinatų masę vėl dėkite ant ugnies, kad sušiltų, makaronus nukoškite, suverskite į keptuvę ir išmaišykite. Dėkite į šiltas lėkštes, apibarstykite petražolėmis ir tarkuotu sūriu.

IMG_1044

Leave a Comment