Obuolių traškučiai su cinamonu
Cinamono dulkės, be garso skraidžiojančios virtuvėje, yra būtent tai, ko reikia vėsų rudens savaitgalį. Nes šilta, gera, ramu ir jauku, kai nosis pagauna puikiai pažįstamą ir su niekuo nesupainiojamą cinamono kvapą. „Mm, va taip kvepia ruduo”,- pagalvoji ir dar kartą giliai įkvėpęs to kvapo nusišypsai. Ir visai nesvarbu, ar tau 10, ar 20, ar 40, cinamono kvapas visada apglėbia šiluma ir jaukiais prisiminimais. Ir tegul lyja, šlampa kojos, bėga nosis ir kasdien vis labiau šąla pirštai. Nes po to grįžus į šiltus namus, kvepiančius cinamonu, džiaugiesi be galo be krašto, kad turi kur grįžti. Ir dar kartą nusišypsai.
Apie mano ir bet ko, kas trašku, draugystę būtų galima pasakoti ir pasakoti… Kad ir kokios būtų aplinkybės, kuo traškiau – tuo geriau. Visada. Ar tai traškus ledukas, ar jau suanglėjusi keptos bulvės lupena, apkepo kraščiukas ir t.t. iki begalybės. Nu mėgstu tą traškalą ir viskas! O jei tas traškalas ne riebaluose išmirkę bulvių (?) čipsai, o naminiai, kvapnūs ir sveiki obuolių traškučiai, lenkiuosi iki žemės. Žiauriai smagus dalykas, būtinai išbandykit. Tik jei bandysit, kepkit daug, nes nepastebimai greitai susivalgo.
Obuolių traškučiai su cinamonu
3 vidutinio dydžio obuoliai (dviems didelėms skardoms traškučių)
Cinamonas
Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių. Obuolius supjaustykite plonomis, 2 mm pločio skiltelėmis (rankomis arba daržovių pjaustykle). Nelupkite ir neišiminėkite sėklų, pačios iškris, kai pjaustysite. Obuolius dėkite ant kepimo popieriumi ištiestų skardų ir apibarstykite cinamonu. Dėkite į orkaitę ir džiovinkite 2-2,5 valandos, kas valandą apsukant formą ir, jei kepate keliose skardose, kaitaliojant jų aukštį. Iškepę obuoliai gali atrodyti šiek tiek minkšti, bet vėsdami puikiai sukietėja. Skanaus traškinant :)
Labai gražios nuotraukos:) Tobulai perteikia jaukumą.
Labai ačiū!! :)
Nerealiai gražios nuotraukos:) O aš kaip tik sugalvojau vieną patiekalą kuriam labai reikalingi obuolių traškučiai. Ačiū, būtinai pasinaudosiu Tavo receptu:)
Ačiū ir sėkmės! Paskui pasidalink, kaip pavyko :)
labai gražu ir labai kvepia :)
ir man reik tokio sietelio! :))
:)))
Ach, tikrai rudenėliu kvepia! Pamenu, kaip mes tokius obuolius ant močiutės krosnies džiovindavome :) Reikės būtinai pabandyti!
Turbūt nepalyginamai skaniau ir jaukiau kepti obuolius ant krosnies.. Bet sėkmės, orkaitėje taip pat neblogai pavyksta :)