Obuolių traškučiai su cinamonu

Cinamono dulkės, be garso skraidžiojančios virtuvėje, yra būtent tai, ko reikia vėsų rudens savaitgalį. Nes šilta, gera, ramu ir jauku, kai nosis pagauna puikiai pažįstamą ir su niekuo nesupainiojamą cinamono kvapą. „Mm, va taip kvepia ruduo”,- pagalvoji ir dar kartą giliai įkvėpęs to kvapo nusišypsai. Ir visai nesvarbu, ar tau 10, ar 20, ar 40, cinamono kvapas visada apglėbia šiluma ir jaukiais prisiminimais. Ir tegul lyja, šlampa kojos, bėga nosis ir kasdien vis labiau šąla pirštai. Nes po to grįžus į šiltus namus, kvepiančius cinamonu, džiaugiesi be galo be krašto, kad turi kur grįžti. Ir dar kartą nusišypsai.

obuoliai

Apie mano ir bet ko, kas trašku, draugystę būtų galima pasakoti ir pasakoti… Kad ir kokios būtų aplinkybės, kuo traškiau – tuo geriau. Visada. Ar tai traškus ledukas, ar jau suanglėjusi keptos bulvės lupena, apkepo kraščiukas ir t.t. iki begalybės. Nu mėgstu tą traškalą ir viskas! O jei tas traškalas ne riebaluose išmirkę bulvių (?) čipsai, o naminiai, kvapnūs ir sveiki obuolių traškučiai, lenkiuosi iki žemės. Žiauriai smagus dalykas, būtinai išbandykit. Tik jei bandysit, kepkit daug, nes nepastebimai greitai susivalgo.

IMG_9948

IMG_9939

Obuolių traškučiai su cinamonu

3 vidutinio dydžio obuoliai (dviems didelėms skardoms traškučių)
Cinamonas

Įkaitinkite orkaitę iki 100 laipsnių. Obuolius supjaustykite plonomis, 2 mm pločio skiltelėmis (rankomis arba daržovių pjaustykle). Nelupkite ir neišiminėkite sėklų, pačios iškris, kai pjaustysite. Obuolius dėkite ant kepimo popieriumi ištiestų skardų ir apibarstykite cinamonu. Dėkite į orkaitę ir džiovinkite 2-2,5 valandos, kas valandą apsukant formą ir, jei kepate keliose skardose, kaitaliojant jų aukštį. Iškepę obuoliai gali atrodyti šiek tiek minkšti, bet vėsdami puikiai sukietėja. Skanaus traškinant :)

IMG_9943

Įrašo “Obuolių traškučiai su cinamonu” komentarai: 8

  1. Nerealiai gražios nuotraukos:) O aš kaip tik sugalvojau vieną patiekalą kuriam labai reikalingi obuolių traškučiai. Ačiū, būtinai pasinaudosiu Tavo receptu:)

Leave a Comment