Naminiai makaronai

Naminių makaronų gaminimas yra neapsakomai žavus procesas. Miltai, skraidantys aplink, kantrus tešlos minkymas, kočiojimas (jei neturite makaronų gaminimo aparato, aš neturiu), pjaustymas… Tai tiesiog labai gražu. Ir ganėtinai paprasta. Daug kam vis dar kyla klausimas, kam gaminti makaronus namie, kai jų pilnos parduotuvių lentynos. Atsakymas vienareikšmiškas – naminiai tūkstančius kartų skanesni ir mielesni, nes savomis rankomis pagaminti, o ne šaltais metaliniais aparatais. Kiekvienas kąsnis pilnas namiškumo. Paskirkite valandą kitą šitam gėriui, tikrai tikrai verta.

Gaminant naminius makaronus galioja labai paprasta taisyklė: vienai porcijai reikia 1 kiaušinio ir 100 g miltų. Taip galite apsiskaičiuoti, kiek kiaušinių ir šimtgramių miltų naudoti. Kai kuriuose receptuose į tešlą dedama vandens, alyvuogių aliejaus arba paprasti kvietiniai miltai maišomi su manų kruopomis, bet šįkart dalinuosi basic variantu.

Naminiai makaronai
3 porcijos

300 g kvietinių miltų
3 kiaušiniai

Iš miltų padarykite duobutę, į kurią įmuškite kiaušinius. Atsargiai, stumdami miltus iš kraštų link vidurio, įmaišykite kiaušinius, kad gautųsi vientisa masė.

Tešla

Minkykite tešlą apie 10-15 minučių arba kol taps vientisa ir elastinga, bet nelimpanti prie rankų. Jei pradės lipti, pabarstykite šiek tiek miltų. Tešlos kamuoliuką suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite kambario temperatūroje apie 30 minučių pailsėti.

Tešla2

Gausiai pamiltuokite stalą ir kočėlą, tešlą padalinkite per pusę ir pradėkite kočioti nuo vidurio link kraštų, kad forma taptų panaši į stačiakampį. Galite tešlą atsargiai patampyti ore rankomis, bet stenkitės, kad neatsirastų įplyšimų. Kai tešla bus norimo storio, susukite ją į volelį ir aštriu peiliu supjaustykite norimo storio juostelėmis. Jei turite makaronų gaminimo aparatą, siūlau informacijos paieškoti internete, nes jo neturiu ir tikrai neįsivaizduoju, kaip visas procesas vyksta su jo pagalba.

IMG_0073

Supjaustytus makaronus pamiltuokite, kad nesuliptų ir patarčiau virti iš karto. Jei ne, leiskite apdžiūti kambario temperatūroje, sudėkite į plastikinę dėžutę ar kitą orui nepralaidų indą ir laikykite šaldytuve iki 2 dienų. Jei virsite ką tik pagamintus makaronus, jiems pakaks 4-5 minučių sūdytame vandenyje. Jei virsite džiovintus, pridėkite porą minučių.

IMG_0078

Prie naminių makaronų tinka paprasti pomidoriniai padažai, kurie neužgožtų pačių makaronų skonio. Taip pat labai skanu su aliejuje pakepintu česnaku, šonine ir tarkuotu Džiugo ar parmezano sūriu. Siūlau pabandyti patiems, nes man labai labai patiko. Buon appetito :)

IMG_0090

8 thoughts on “Naminiai makaronai

  1. O, aš irgi kaip tik neseniai skaičiau apie tai, kaip pagaminti pastą namuose. Iš tiesų labai paprasta ir dėl skonio tikrai verta!! Beja, dar skaičiau, kad galima maišyti miltus, pvz. su perlinėm kruopomis. O vietoje kiaušinių naudoti tik kiaušinių trynius, kad šie būtų geltonesni :) Bet tada jų reikia bene dvigubai daugiau.

    • Vien su kiaušinių tryniais turėtų gautis nuostabios spalvos makaronai :) Bet perlinės kruopos ne per stambios, kad su miltais būtų galima sumaišyti??

  2. Atrodo super. Niekada nebandžiau daryti jų namų sąlygomis (prisižiūrėjau per daug gaminimų su makaronų mašinėle), o čia, atrodo, nieko sudėtinga. Bandysim.

  3. Ismeginom si repecta ir nenusivyleme. Jau antra diena valgome makaronus ir ju norisi dar.
    Sekanti karta gaminsiu zalius makaronus-su spinatais :)
    Niam

Leave a Comment

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s