Kepta vištiena su citrina ir Provanso žolelėmis

Prieš maždaug mėnesį vieną įrašą pradėjau mintimi, kad pavasarėjant norisi lengvesnio maisto. Mmm, nebe. Nebesinori ir iš tiesų neturėtų, kai tokie dalykai darosi už lango. Iš vienos pusės gerai, nes saulėtas oras neblaško dėmesio per paskaitas, o bet tačiau ta tamsuma man jau galą daro. Belieka džiaugtis tik tuo, kad užvakar tikrai labai gražiai snigo. Ir tai antiskatino mokytis ne mažiau nei šildanti saulytė.

IMG_1392

O šiandien atnešu keptos vištienos receptą ir būdą, kaip iškepti minkštą ir drėgną mėsą. Vandens vonelė. Magiški žodžiai, virtuvėje girdimi visose įmanomose srityse.

Daug laiko nereikalaujantis, bet visus lūkesčius išpildantis patiekalas – vištiena, marinuota citrinos sultyse ir kepta su daug prieskonių.

IMG_1373
Kepta vištiena su citrina ir Provanso žolelėmis
4 didelės porcijos

4 vištienos ketvirčiai (taip pat galite naudoti kulšeles ar šlauneles – tamsiąją vištos dalį)
2 mažų arba 1,5 didelės citrinos sultys
2 v.š. extra virgin alyvuogių aliejaus
Druska, daug pipirų ir Provanso žolelių

Gerai nuplaukite ir nusausinkite vištieną. Į didelį dubenį išspauskite citrinų sultis, supilkite aliejų, sudėkite ketvirčius ir apibarstykite juos druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Leiskite pasimarinuoti bent jau pusvalandį, karts nuo karto apverčiant ir pamakaluojant. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, į kepimo indą sudėkite vištieną ir paviršių gausiai apibarstykite Provanso žolelėmis ir pipirais. Orkaitės apačioje į gilią skardą įpilkite verdančio vandens, kuris garuodamas drėkins orkaitę, o tokiu būdu kepama mėsa neišsausės ir bus labai minkšta. Po 25 minučių ketvirčius apverskite. Kepkite dar 20-25 minutes, kol vištiena pilnai iškeps. Paskutines kelias minutes patariu įjungti grilio funkciją, kad paviršius įgautų auksinį atspalvį. Išėmę iš orkaitės, leiskite mėsai atvėsti 5 minutes ir… kibkite į darbą :)

IMG_1395

2 thoughts on “Kepta vištiena su citrina ir Provanso žolelėmis

Leave a Comment

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s