Bananų duona su šokoladu

Bananų duona, kuri yra visai ne duona, o greičiau saldus, minkštas ir sodrus pyragas, tirpstantis burnoje. Bet pavadintas jis bananų duona. Ir ne kitaip. Bananų duonų esu kepusi ne vieną, ne dvi, ne tris ir turbūt ne 10, nes be proto dievinu bananus kepiniuose – ir keksiukuose, ir sausainiuose, ir pyraguose. Ir ir ir… ši bananų duonelė buvo pati skaniausia iš mano kada nors ragautų kepinių su bananais. Puri, minkšta, drėgna, saldi… Daug epitetų galėčiau sugalvoti, bet tikrai, stipriai stipriai rekomenduoju, nenuvils. Kepsiu. Ir dar ne vieną kartą.

pyragelis

Bananų duonai būtina naudoti labai prinokusius, minkštus bananus, nes tik tokie kepiniui suteiks sodrumo, minkštumo ir saldumo. Ir vienas svarbiausių, galbūt net pats svarbiausias dalykas – neperkepkite. Kepkite tik tiek, kiek reikia, kad į pyrago vidurį įkištas dantų krapštukas išlįstų sausas. Ir toks jau dalykas, kepiniai su bananais man skanesnį kitą dieną, kai visi skoniai susimaišo ir kepinys subręsta. Žinoma, valgykite ją į sveikatą ir tą pačia dieną, bet siūlau dalį pasilikti rytojui – apsidžiaugsite. :)

IMG_1251

Bananų duona su šokoladu

100 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušiniai
50 g grietinės
100 ml pieno
3 prinokę bananai
210 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
¼ a.š. sodos
¼ a.š. cinamono (puikus slaptas ingridientas)
100 g juodo šokolado
Žiupsnelis druskos

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno. Sudėkite grietinę, pieną, šakute sutrintus bananus ir gerai išmaišykite. Sukapokite šokoladą mažais gabaliukais. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską bei šokoladą ir įmaišykite į bananų masę. Nepermaišykite – kai nebesimatys sausų miltų, sustokite. Pilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Po 45 minučių pradėkite tikrinti dantų krapštuku. Kai iš vidurio jis išlįs sausas, traukite bananų duoną iš orkaitės ir palikite porą minučių atvėsti. Išimkite duoną iš formos ir leiskite pilnai atvėsti.

IMG_1255

Įrašo “Bananų duona su šokoladu” komentarų: 14

  1. Labai mėgstu bananų duonas, ypač su šokoladu. Reikės ir šį variantą išbandyti. Kol kas, labiausiai vykusi buvo su jogurtu, pažiūrėsim, gal šita dar geresnė :)

    • Išties, bananai ir šokoladas yra mano vienas mylimiausių derinių :) o jogurtas ir grietinė suteikia praktiškai tą patį – drėgnumą, bet grietinės sūrokas skonis (kurio valgant nesijaučia) kažkaip apjungia visus saldžius ingridientus ir juos subalansuoja.

  2. Na man ziauriai skanu gavosi, nors ir visai neiškilo..matyt pagailejau kepimo milteliu? Nors tikrai neidejau maziau nei parasyta. Ir mano skoniui gal kieeeek per saldoka. Bet visumoj wow, kartosiu :)
    Aciu

    • Kaip smagu, kad patiko! Dėl kepimo miltelių, tai arba jų per mažai, arba galbūt jie buvo pasenę, nors ir mano duona nebuvo pats puriausias kepinys, tokia sodri ir sunki labiau :)

  3. nuostabiausias dalykas po tavo sokoladinio kekso! mano kasmenesiniai pasilepinimai dabar yra tavo blogo ir mano fantazijos misiniai :) ir sito pyrago nuotrauka, su rudu kepimo popierium, pasirodo esanti labai panasi i mano, nors nemacius nusifotkinau, kazkoks geras ir dziugus sutapimas :)

    • O tu šakės, kaip smagu skaityti :))) super, kad patiko! Dabar būtinai turi išbandyti ir aguonų pyragą, ir šokoladinį pyragą be miltų, nes tie tai ohohoho, kokie nuostabūs. Linkėjimai!!!

  4. Atgalinė nuoroda: Bananų duona, bet ne. Pyragas. | Curly Cookbook

  5. Laba diena. Vakar kepiau pagal si jusu recepta. Negalejau nepakomentuot!!! PASAKA!!!! BAIGIU VIENA VISA SUVALGYT! 👌👌👌😊

Leave a Comment