Indeliuose kepti kiaušiniai

Ritualai. Ryte plautis akis, dažytis blakstienas, kvepintis užausius, į kavą įmaišyti vieną šaukštelį cukraus, iš namų išvažiuoti likus 20-čiai minučių, spausti gazą, pasisveikinti, padėkoti. Paprasti, bet visgi ritualai, nes jie dažni ir juos daryti malonu. Yra ir kitokių ritualų, retesnių ir labiau ypatingų. Vienas iš jų – lėti pusryčiai ilgais savaitgalio rytais. Su puodeliu kvapnios kavos ir kvapniu laikraščiu (jie tikrai nuostabiai kvepia, ne, aš ne keista, kad uostau laikraščius, o gal ir keista, bet pauostykit ir Jūs). Mano pusryčiai beveik visada tokie patys: juoda, kartais grūdėta duona, užtepta varške. Tačiau kartais užsimanau kažko kito, įdomaus, iš kitos skonių paletės. 

Taip nutiko ir šįkart, kai į mano akiratį pakliuvo kiaušiniai. Omletas yra tobulas išradimas, bet ne šiandien. Keptuvėje kepti kiaušiniai skystu auksiniu tryniu.. Gražu, bet kitą kartą. Indeliai. Kiaušiniai yra vienas iš dalykų, kuriuos smagu kepti keramikiniuose remekinuose. Tad šiandien mėgaujuosi prancūziškuoju išradimu oeufs en cocotte.


IMG_0349

Indeliuose kepti kiaušiniai

Tiek kiaušinių, kiek turite indelių
Įvairios daržovės (paprika, pomidoras, cukinija…)
Sūris
Pienas
Druska, pipirai

kiausai

Indelių dugnus pabarstykite trupučiu sūrio. Nedideliais gabaliukais supjaustykite daržoves ir sudėkite jas ant sūrio. Ant viršaus atsargiai įleiskite kiaušinį (vienas bjaurybė paleido savo trynį), užpilkite šlakeliu pieno, apibarstykite druska, pipirais ir sūriu. Kepkite 10 min. 230 laipsnių orkaitėje, jei norite skystoko trynio. Jei standesnio, kepkite 12 minučių.

O tada pats smagumas mirkyti paskrudintą duoną skystame trynyje.. Skanaus :)

IMG_0351

Leave a Comment