Makaronai su prosciutto ir daržovėmis

Prosciutto kumpis – labai gerai.
Saulėje džiovinti pomidorai – skanumėlis.
Brokoliai, špinatai, pomidorai – sveika ir skanu.
Fetos sūris – tiesiog puiku!

Paprasti, bet jokiu būdu neprasti ingridientai yra tai, kas padaro patiekalą ypatingu. Žavus paprastumas :) Nusprendžiau paimprovizuoti makaronų tema, todėl atsidariusi šaldytuvą tiesiog traukiau skanius ir kokybiškus produktus. Viskas susiliejo į puikią harmoniją, kuri labai tiko apsiniaukusiai rudens popietei.

Kai supranti, kad tuoj nebematysi dienos šviesos ir nori nenori būsi užkluptas šalto lietaus, belieka nusišypsoti ir pasimėgauti. Skaniu maistu, kvapnia kava, juodu šokoladu, gražia muzika, ramybe :)

Pasimėgaukite ir jūs http://www.youtube.com/watch?v=CFsSC_qAGlQ 

IMG_9593_1

Makaronai su prosciutto ir daržovėmis:

Makaronai
Prosciutto kumpis
Špinatai (naudojau šaldytus)
Brokoliai
Saulėje džiovinti pomidorai
Konservuoti smulkinti pomidorai (~pusė skardinės)
Fetos sūris
Druska, pipirai, bazilikas

Sudėkite makaronus į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 8-9 minutes (kad makaronai būtų al dente. Gražūs žodžiai, reiškiantys makaronus, kurie yra kramtomi, o ne sutežę).

Mažais gabaliukais susmulkintą kumpį pakepinkite keptuvėje ant trupučio aliejaus, sudėkite špinatus, brokolius, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Kelias minutes kepkite ant vidutinės ugnies. Tada supilkite pusę skardinės konservuotų smulkintų pomidorų ir įpilkite šiek tiek vandens, kuriame verda makaronai (natūralus krakmolas ;) ). Pasūdykite, papipirinkite, pabazilinkite ir troškinkite tol, kol išvis makaronai.

Nusunkite makaronus ir suverskite juos į keptuvę su padažu, permaišykite ir dėkite į pašildytas lėkštes, nes makaronai yra maistas, kuris greitai vėsta. Nors visada malonu gauti maistą šiltoje lėkštėje :) Užtrupinkite fetos sūrio ir.. Skanaus!

IMG_9594_1

Leave a Comment