Blynai su Nutella kremu

Nutella. My guilty pleasure. Nežinau, kas tokio mane taip traukia Nutelloje, bet jaučiuosi jai priklausoma. Tikrai bandysiu pasigaminti šio riešutinio kremo namuose.

IMG_1064

Šiuos blynus kepiau broliui, taip pat Nutellos maniakui, pusryčiams. Prie blynų puikiausiai tiko aviečių uogienė. Šakės, nemaniau, kad šis derinys gali būti toks skanus. Keletas patarimų kepantiems (besiruošiantiems kepti) blynus:
1. Blynų tešla turi gautis gana tiršta, bet visiškai tolygi, lėtai ir sunkiai varvanti nuo šaukšto.
2. Gerai įkaitinkite keptuvę, o blynus kepkite ant šiek tiek didesnės nei vidutinė ugnies.
3. Kai ant blyno paviršiaus pradės formuotis maži burbuliukai, jį apverskite ir pakepkite dar plius minus minutę.

IMG_1077

Blynai su Nutella kremu
12 vidutinio dydžio blynų

2 kiaušiniai
3 v.š. cukraus
1 v.š. grietinės
60 ml pieno
25 g išlydyto sviesto
100 g Nutellos
170 g miltų
Žiupsnelis druskos

Sviestą išlydykite, o Nutellą pašildykite, kad taptų skystesnė. Išplakite kiaušinius ir cukrų iki balkšvos masės, įmaišykite grietinę, pieną, druską, sviestą ir Nutella. Suberkite miltus ir išmaišykite. Palikite pailsėti kelioms minutėms, kol kais keptuvė. Kepkite blynus sausoje keptuvėje ant šiek tiek didesnės nei vidutinė ugnies. Kai pradės formuotis burbuliukai, apverskite ir dar šiek tiek pakepkite. Rekomenduoju patiekti su aviečių džemu ar uogiene.

IMG_1099

Leave a Comment

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s