Vištienos ir daržovių troškinys

Kai nieko nėra. Nei galvoje, nei šaldytuve (beveik). Kai reikia spyrio į minkštąją. Idėjos. Valios. Noro. Kibirkšties.

Ruduo gražus, nes už lango šviečia saulė. Tik ji gan apgaulinga, nešildo, kai pučia stiprus vėjas. Kieme prikritę spalvotų lapų. Niekad nesuprasdavau, kam juos reikia grėbti. Juk taip gražu, kai kiemas spalvotas. Gali eiti, spardyti, voliotis tuose lapuose (ir prisigaudyt vorų, oi fu) ir ieškoti gražiausio, tobuliausio ir traškiausio klevo lapo.

Ruduo gražus, nes kai vėsu, kiekvienas apkabinimas ir kiekvienas paėmimas už rankos būna dar šiltesnis, nei įprastai. O šaltos nosys.. Juokinga, kai kas nors prisiliečia su tokia :)

Ruduo gražus, nes kai šalta, nori šilto. Ir labai malonu, kai kas nors sušildo iš vidaus. Šiltas, aromatingas ir gardus troškinukas su vištiena, pupelėmis ir daržovėmis tam puikiai tinka. Net brolis, kuris mėgsta praktiškai tik Nutellą (nekaltinu, jokiais būdais), norėjo pakartoti. O tai jau kažką reiškia :)

IMG_9493

Jums reikės:

250g vištienos krūtinėlės
1 didelės morkos
Skardinės baltųjų pupelių
200g brokolių
100g Briuselio kopūstų
Pusės skardinės trintų pomidorų
Kelių saulėje džiovintų pomidorų
Druskos, pipirų, Provanso žolelių

IMG_9491

Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinkite pjaustytas morkas. Po 5 minučių sudėkite gabaliukais supjaustytą vištieną, pabarstykite druska, pipirais bei Provanso žolelėmis (atradau, jog puikiai tinka su paukštiena). Šiek tiek pakepinkite ir sudėkite brokolius ir Briuselio kopūstus. Po poros minučių suverskite pupelių ir pomidorų skardines. Palikite troškintis apie 10 min ant vidutinės ugnies. Sudėkite pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, permaišykite ir paragaukite, ar netrūksta druskos. Jei liko nereikalingo skysčio, dar šiek tiek patroškinkite ant didelės ugnies. Dėkite į dubenėlius, grožėkitės spalvomis ir mėgaukitės :) Skanaus!

Įrašo “Vištienos ir daržovių troškinys” komentarų: 1

  1. Patarimas ateiciai: brokoliu negalima virti (kepti) ilgiau nei 3-4 min., nes praranda beveik visas savo naudingas savybes:) o siaip skaniai atrodo! (:

Leave a Comment