Keksiukai su obuoliais ir rududu

Laba diena. Sveiki. Gera diena. Labas!

Štai ir mano pirmasis įrašas Skaniose Mintyse. Mąsčiau, ar reiktų blogo istoriją pradėti nuo saldumynų, ar nuo rimtų patiekalų, ar nuo gėrimų.. Bet ką aš bandau apgauti? Aš – saldumynų mergaitė. Magija, kaip susijungia visiškai skirtingų tekstūrų, skonių, savybių produktai ir suformuoja minkštus, saldžius, tiesiog nuostabius dalykus. Miltai+kiaušinis+cukrus+… (įrašykite, ką norite)= skanumas.

Tad pirmajam įrašui sugalvojau kepti keksiukus su obuoliais ir rududu (ir kruopele banano). Juk ruduo :) Keksiukai minkštučiai, tokie išlieka ir kitą dieną, saldūs, tiesiog kvepia rudeniu. Labai lengvai pagaminami ir dar lengviau suvalgomi.

SAMSUNG

Jums reikės:

60g baltojo cukraus
50g rudojo cukraus (jei kas nemėgsta labai saldžiai, šiek tiek sumažinkite cukraus kiekį)
50 g sviesto
Pusės banano
2 kiaušinių
~100ml pasukų (žiūrėkite pagal tešlos tirštumą, kad nebūtų per kieta)
200g miltų
Žiupsnelio druskos
3/4 a.š. kepimo miltelių
VIeno vidutinio dydžio obuolio
Rududu (arba karamelės, būtų dar geriau)

SAMSUNG

Orkaitė – 180 laipsnių

Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, kiaušiniais, šakute sutrintu bananu ir pasukomis. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Švelniai sujunkite šliapius ir sausus ingridientus, nenaudokite mikserio, nes permaišius tešlą kepinys būna kietas. Nulupkite ir mažais gabaliukais supjaustykite obuolį, įmaišykite į tešlą. Tešla neturi būti labai tirštos grietinės konsistencijos, nebėgti nuo šaukšto. Į keksiukų formelę dėkite šaukštą tešlos, tada mažo šaukštelio dydžio rududu gabaliuką, užklokite tešla ir pabarstykite ruduoju cukrumi. Kepkite 20-25 minutes 180 laipsnių orkaitėje, bet pradėkite tikrinti po 15 minučių. Jei įkištas į keksiuko vidų pagaliukas išlenda sausas, reiškia, jie baigti :) Išeina 12 keksiukų. Skanaus!

SAMSUNG

SAMSUNG

6 thoughts on “Keksiukai su obuoliais ir rududu

  1. Norėjau užklausti ar galima kuo nors pakeisti pasukas? Namie turiu viską išskyrus jas ir į parduotuvę nesinori eiti.. :)

Leave a Comment

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s