Dideli ir stori marmuriniai morengai su šokoladu / Big & fat chocolate swirl meringues

Scroll down for text & recipe in English

Vienintelis pastovus dalykas gyvenime yra… pokyčiai.

Aš renkuosi laimę ir žinau, jog ši vasara bus mano vasara. Kodėl? Nes aš ją tokią pasidarysiu. Ir draugai, visas nesąmones mes išgyvensim kartu, tad ruoškitės :)

O kalbant apie gaminimą… Sustojęs buvo šis dalykas. Labiausiai dėl mokslų, šiek tiek mažiau dėl darbų, dar šiek tiek mažiau dėl kitų dalykų. Bet šiandien grįžau į virtuvę, nupūčiau dulkes nuo mentelės, plaktuvo ir orkaitės ir gaminau morengus. Didelius, storus, traškius ir vos vos zefyriškus viduje. Saldžius, šokoladinius ir glostančius gomurį. Trašku-minkšta-saldu-šokoladas-ir-vėl-iš-naujo. Ko daugiau reikia?

morengai

Dideli ir stori marmuriniai morengai su šokoladu
16 didelių morengų

6 didelių kiaušinių baltymai
300 g baltojo cukraus
1/2 a.š. druskos
1/4 a.š. baltojo vyno acto
150 g juodojo šokolado

Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Elektriniu plaktuvu plakite kiaušinių baltymus su druska ir actu ir po truputį pilkite cukrų. Plakite apie 10 minučių, kol baltymai taps žvilgūs, standūs ir nebesijaus cukraus granulių. Ištirpinkite šokoladą ir maždaug 4/5 šokolado supilkite į baltymus. Atsargiai mentele permaišykite porą kartų, bet nepersistenkite, svarbu, kad matytųsi kontrastas tarp tamsaus šokolado ir balto morengo (aš permaišiau, pripažįstu, gėda, galėjo gautis dar gražesni morengai…). Šaukštu krėskite morengus ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, apliekite likusiu šokoladu ir dėkite į orkaitę. Iškart sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 100 laipsnių ir kepkite (teisingesnis terminas būtų džiovinkite) morengus apie 2 valandas ant žemiausios orkaitės padalos, kol jie sukietės ir nebelips prie kepimo popieriaus. Po 2 valandų orkaitę išjunkite, praverkite duris ir palikite morengus dar 20-čiai minučių. Tuomet iki galo atvėsinkite morengus ant grotelių ir triauškinkite!


The only thing that’s constant in life is… change.

I choose happiness and I know that this summer will be my summer. Why? Because I will make it that way. And friends, we will experience all stupid things together, so prepare :)

And speaking about cooking… There was a little break. Mostly because of studies, a little bit less because of work and some other things. But today I came back to the kitchen, blew the dust from my spatula, mixer and oven and made meringues. Big, fat, crunchy and a little little bit marshmallowy inside. Sweet, chocolatey and comforting. Crunchy-soft-sweet-chocolate-and-once-again. What else do you need?

IMG_1958

Big & fat chocolate swirl meringues
16 big meringues

6 large egg whites
300 g / 2 ½ cup white sugar
1/2 tsp salt
1/4 tsp white wine vinegar
150 g / 5.3 oz dark chocolate

Preheat your oven to 120C/250F degrees. Start whipping your egg whites with an electric mixer with the salt and vinegar and gradually put in the sugar. Whip for about 10 minutes, until the egg whites become stiff, shiny and you can’t feel any sugar granules. Melt the chocolate and pour about 4/5 of it into the egg whites. Fold a couple of times with a spatula, but don’t overdo it, you should still see a difference between the dark chocolate and the white meringue (I overdid it, I know, I’m sad). Plop the meringues with a spoon onto a baking sheet lined with baking paper and pour the rest of the melted chocolate on top of them. Put the meringues into the oven and immediately lower the oven temperature to 100C/210F degrees and bake for about 2 hours on the lower part of the oven, until the meringues become hard and don’t stick to the paper. After that, turn off the oven, open the door and leave the meringues in the oven for additional 20 minutes. Then transfer them to a cooling rack, cool completely and enjoy!

Inspiration from Call me cupcake!

Įrašo “Dideli ir stori marmuriniai morengai su šokoladu / Big & fat chocolate swirl meringues” komentarai: 4

Leave a Comment