Šokoladiniai lavos pyragėliai ir ieškojimai

Tinklaraštis – nuolat kintantis padaras. Bent jau man, nes galvoje nenutrūkstamai sukasi idėjos, kaip patobulinti dizainą, pakeisti logotipą, nuotraukų stilių… Bet svarbiausia misija dabar yra naujas pavadinimas. Norisi pereiti prie lietuviško domeno. Apsižioplinau, kad pasirinkau wordpress vardą, kuris jau užregistruotas Lietuvoje su galūne .lt. Ir visgi kiek daug kūrybinių kančių reikalauja naujo pavadinimo galvojimas. Bet tos kančios iš kitos pusės malonios – žinau, jog taip po truputį lipdau kažką gražaus ir prasmingo.

Vis dar ieškau krypties ir idėjos, kuria norėčiau sekti. Kiekvienas naujas įrašas yra mažas žingsnelis link to, su kiekviena nauja nuotrauka išmokstu vis daugiau. Ir žinau, kad po metų ar dvejų turėsiu kažką, kuo tikrai galėsiu didžiuotis. :)

IMG_1436

Apie molten chocolate lava cakes sužinojau iš be galo mylimo ir jau gerus 3 metus stebimo Youtube šefo John. Žmogus, kuriantis puikius receptus ir ne mažiau puikius video, žavintis savo jautrumu estetikai, kokybei ir su niekuo nesupainiojamu sarkazmo jausmu. Labai siūlau užbėgti į jo Youtube kanalą foodwishes ir blogą tuo pačiu pavadinimu.

lava cake

Šokoladiniai lavos pyragėliai
Šaltinis: Foodwishes 

4 keramikiniai indeliai

2 dideli kiaušiniai
2 kiaušinių tryniai
3 v.š. cukraus
75 g sviesto
100 g juodojo šokolado
3 v.š. miltų
4 a.š. kokybiškos kakavos miltelių
Žiupsnelis druskos

Kiaušinius ir trynius plakite su cukrumi 2-3 minutes, kol masė taps šviesiai gelsvos spalvos. Ištirpinkite šokoladą su sviestu ir įmaišykite į kiaušinių masę (tobula spalva, tikrai). Įsijokite miltus, kakavą ir įberkite žiupsnelį druskos, švelniai pamaišykite, kol nebesimatys sausų miltų. Paskirstykite tešlą į 4 keramikinius indelius ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Tuo metų įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Po pusvalandžio indelius dėkite į didelį kepimo indą, kurį užpildykite karštu vandeniu iki pusės indelių aukščio. Kepkite pyragėlius 13-15 minučių, viršus turi būti standus, tačiau paspaudus – minkštas. Išėmus iš orkaitės, leiskite pyragėliams 5 minutes atvėsti, tuomet atsargiai peiliu apipjaukite kraštus ir išverskite ant lėkštės, galite apibarstyti cukraus pudra. Valgykite iškart :)

IMG_1453

Įrašo “Šokoladiniai lavos pyragėliai ir ieškojimai” komentarai: 2

Leave a Comment