Japoniškas sūrio pyragas su citrininiu kremu

Man nepatinka ilgos pertraukos tarp blogo įrašų, tačiau prasidėjus mokslams laiko gaminimui lieka vis mažiau. Liūdna, nes galvoje sukasi n+k receptų idėjų, bet tam, kad jos visos nugultų bloge, reiktų sutikti dėdulę Laiką ir paprašyti kelių papildomų valandų dienoje.

Kai toks nuostabus, saulėtas, šaltas ir gaivus pavasaris už lango, rankos ir galva nori nenori linksta prie lengvesnių desertų. Visai netyčia žiūrinėdama Youtube užtikau japonišką sūrio pyragą, kitaip dar vadinamą japonišku sūrio suflė pyragu. Dabar įsivaizduokite tradicinį amerikietišką sūrio pyragą. Jis tvirtas, kreminis, sunkus. O dabar atimkite didžiąją dalį sunkumo, pridėkite purumą, palikite švelnumą ir skonį. Va štai taip. Kitaip nusakyti šio pyrago tekstūros neįmanoma. Tai tarsi miksas tarp sunkaus sūrpyragio ir lengvo puraus pyragėlio. Puikus jis, labai. O jei dar naminio citrininio kremo šaukštelis kitas, tai išvis rojus. Švelnus, ne per saldus pyragas ir saldžiarūgštis, nuostabiai geltonos spalvos, kremas. Ar įmanoma apsiriboti vienu gabalėliu? Nelabai.

IMG_1184_1

Japoniškas sūrio pyragas su citrininiu kremu
Pyrago receptas: Divas Can Cook, kremo receptas: Duonos ir žaidimų

250 g maskarponės sūrio
1/4 puodelio pieno
1/4 puodelio grietinėlės
100 g cukraus
75 g krakmolo
25 g miltų
3 kiaušiniai
2 v.š. citrinos sulčių
Žiupsnelis druskos

Išplakite kambario temperatūros maskarponę su pienu ir grietinėle. Supilkite pusę cukraus, citrinos sultis ir gerai išplakite. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Į sūrio masę įplakite trynius, įsijokite krakmolą, miltus ir druską, gerai išmaišykite. Iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su kita puse cukraus ir švelniai įmaišykite į tešlą. Ją pilkite į formą, kurios dugnas ištiestas kepimo popieriumi, o kraštai ištepti sviestu ir pabarstyti miltais (geriausia naudoti atsegamą formą). Formos dugną ir kraštus standžiai apvyniokite folija, nes pyragas keps vandens vonelėje. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, dėkite pyragą ant skardos, į kurią pilkite verdančio vandens iki pusės pyrago formos aukščio. Kepkite pyragą 35-40 minučių, tuomet išjunkite orkaitę, šiek tiek praverkite dureles (įkiškite medinį šaukštą, kad laikytųsi) ir palikite pilnai atvėsti. Atvėsusį pyragą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite kelias valandas.

IMG_1171_1

Citrininis kremas:

2 citrinos
100 g cukraus
50 g sviesto
2 maži kiaušiniai

Į puodą dėkite kubeliais supjaustytą sviestą, cukrų, išplaktus kiaušinius, nutarkuotą vienos citrinos žievelę ir abiejų citrinų sultis. Kaitinkite ant mažos ugnies apie 20 minučių nuolat maišydami, kol kremas sutirštės ir nebetekės nuo medinio šaukšto nugarėlės. Perkoškite kremą per sietelį, kad pašalintumėte visus netyčia sutrauktus kiaušinių gabalėlius. Kremą supilkite į indelį ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.

IMG_1188_1

Įrašo “Japoniškas sūrio pyragas su citrininiu kremu” komentarų: 1

  1. Atgalinė nuoroda: Amerikietiškas citrininis pyragas su morengo kepure | Skanios mintys

Leave a Comment