Varškės užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Jau kurį laiką mąstau, kad savo bloge norėčiau matyti ne vien receptus. Maisto žurnalistika, štai kas man dabar kelia susidomėjimą. Pasaulinių maisto, kulinarinių leidinių, restoranų ir kitų reiškinių, susijusių su maistu, analizė, įdomios temos, kuriomis nebuvo rašyta anksčiau. Norėčiau, kad šis puslapis taptų įvairiapusiškesnis. Žinoma, receptai bus, kaip gi be jų, bet koja kojon su jais galbūt eis ir kitokio pobūdžio įrašai. Dabar belieka prisėsti ir pabandyti, o kas išeis, viską pamatysit :)

IMG_0913
Šaldytuve liūdėjo keli saulėje džiovinti pomidorai ir varškės pakelis, tad nusprendžiau juos panaudoti kilnesniam tikslui – užtepėlei. Būtų buvę gerai turėti daugiau pomidorų, nes šįkart dominuoja varškės skonis. Vienaip ar kitaip, užtepėlė labai skani, švelnaus skonio, beprotiškai tinkanti su paskrudinta duonos rieke.

IMG_0942

Varškės užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

300 g varškės
6 saulėje džiovinti pomidorai (jei turite, tikrai dėkite daugiau)
1-2 skiltelės česnako
~3 v.š. aliejaus nuo pomidorų arba alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai, džiovintas bazilikas

Varškę, pomidorus, česnaką ir prieskonius sutrinkite elektriniu trintuvu arba blenderiu. Įpilkite kelis šaukštus aliejaus, kol užtepėlė taps norimos konsistencijos. 

IMG_0930

Įrašo “Varškės užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais” komentarai: 2

Leave a Comment