Apelsininis keksas su braškėmis

Kost šniurkšt. Taip, pagavo ir mane žiemos ligos. O kai sėdi namie, belieka kepti ir žiūrėti filmus. Būtent tuo aš ir užsiėmiau porą paskutinių dienų. Tiems, kurie skaito, labai labai rekomenduoju pažiūrėti 2006 m. filmą „The Fall” Mane be galo sužavėjo vaizdai, galiu drąsiai teigti, kad tai yra gražiausias mano matytas filmas. Žavi istorija, kurioje pasakojama dar nuostabesnė istorija. Pasaka suaugusiems, beveik kaip Tūkstantis ir viena naktis, kai darosi sunku suprasti, kur realybė, o kur fantazija.

O šįkart kepti nusprendžiau viename bloge rastą apelsininį keksą su braškėmis. Na, galiu pasakyti taip – aš stengiausi, bet tobulėti dar yra kur. Maniškis keksas gavosi netikėtai tamsios spalvos, braškių įdaras nuplaukė kur tik norėjo ir kepinukas baisiai nefotogeniškas (žinoma, kaltinu aplinką, o ne savo (ne)sugebėjimą fotografuoti). Atnešu geriausius kadrus iš daugelio, darytų tupint, stovint ant žemės, stovint ant kėdės ir ant stalo.

Bet juk svarbiausia skonis! O jis labai geras, ne per saldus, jaučiasi apelsinas, kuris puikiai dera su braške. Pats keksas labai minkštas ir švelnus, tirpstantis burnoje.

IMG_0843_1

Apelsininis keksas su braškėmis
Receptas, kurio nesekiau: Bakerstreet

Braškių įdaras:
1 puodelis braškių (naudojau šaldytas)
2 v.š. apelsinų sulčių (iš apelsino, ne pakelio)
1 v.š. cukraus

Viską virti ant vidutinės ugnies 10-15 min., kol braškės taps labai minkštos (tada šakute jas sutrinkite) ir masė taps tiršta. Atvėsinkite.

Keksas:
100 g sviesto
150 g cukraus
3 kiaušiniai
2 šaukštai grietinės
1/2 puodelio pieno
1 a.š. apelsino žievelės
3 v.š. apelsinų sulčių
180 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos

Minkšta sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno. Sudėkite grietinę, tarkuotą apelsino žievelę, supilkite pieną ir apelsinų sultis, išplakite. Suberkite miltus, sumaišytus su druska ir kepimo milteliais. Mentele arba šaukštu išmaišykite, tik nepermaišykite, t.y. maišykite, kol nebesimatys sausų miltų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 1/3 tešlos supilkite į kepimo popieriumi ištiestą arba gerai išsviestuotą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Ant viršaus šaukštu paskleiskite pusę braškių įdaro ir mediniu pagaliuku pabraižykite paviršių. Supilkite antrą trečdalį tešlos, likusias braškes ir vėl pavažinėkite pagaliuku, o tada ant viršaus paskleiskite likusią tešlą. Kepkite apie 50 minučių, jei viršus pradės ruduoti, uždenkite folija. Patikrinkite, ar keksas iškepęs, įsmeigdami dantų krapštuką į vidurį. Jei jis išlenda švarus, viskas. Leiskite atvėsti formoje 10 min. Skaniausias atvėsęs iki kambario temperatūros.

IMG_0848_1

Leave a Comment

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s