Daržovių stir fry su kalakutiena

Va taip va bėgo paskutinės savaitės dienos – paskaitos, namų darbai, projektai, kava, maistas, miegas ir vėl iš naujo. Bet viskas, sunkiausioji semestro dalis jau baigta ir kuo toliau, tuo daugiau liks laisvo laiko, kurį tikiuosi išnaudoti teisingai. O į tą „teisingai” įeina ir dažnesnis bei kokybiškesnis blogo pildymas, nes pastaruoju metu pabėgęs buvo ne tik įkvėpimas, bet ir laikas. Bet jaučiu, kad vėl rankos niežti rašyti, džiaugtis, dalintis ir gaminti.

Ar jau jaučiate rudens melancholiją? Prieblanda pabudus anksti ryte. Rūkas, lėtais ir tyliais žingsniais slenkantis raudonomis čerpėmis padengtais Senamiesčio namų stogais. Varnos, išsigandusios bažnyčios varpų gaudesio ir dideliu būriu traukiančios į kitą bokštą. Vėjas, nešiojantis pirmuosius pageltusius ir nukritusius lapus, mindžiojamus juodų praeivių batų.  Vėsa, verčianti išėjus laukan kišti rankas į palto kišenes. Nuostabu ir jausti, ir matyti, kaip rudenį keičiasi pasaulis. Ir keistas mano pastebėjimas, jog žmonės dabar šypsosi dar daugiau nei vasarą. Ar tikrai, nežinau, bet aš pati tikrai šypsaus.

IMG_2738

Greitas sveikas maistas – puikus apibūdinimas šiam šildančiam ir sočiam patiekalui, kai skrandis priešinasi salotoms ir reikalauja ko nors rimtesnio. Ir nors pavadinime skamba žodžiai stir fry, tai nėra tas tikrasis, keptas Wok keptuvėje.  Bet paprasta gili keptuvė ir didžiausia ugnis tikrai veikia puikiai. Šio patiekalo dėka prasidėjo mano draugystė su sezamų aliejumi. Būtent jo riešutinis skonis kilsteli paprastas keptas daržoves su mėsa į aukštesnį lygį. Labai labai skanu, įvertinta ir pripažinta, o ir pasigamina super greitai. Rekomenduoju :)

IMG_2741

Daržovių stir fry su kalakutiena
~4 porcijos

2 didelės raudonosios paprikos
1 žalioji paprika
1 didelė morka arba 2 mažesnės
Svogūnas
2 česnako skiltelės
~600 g kalakutų krūtinėles
3 a.š. geros kokybės sojų padažo
1 a.š. sezamų aliejaus
Druska, pipirai

Pirmiausia juostelėmis supjaustykite paprikas ir morką, smulkiai supjaustykite svogūną. Ant stipriausios ugnies labai gerai įkaitinkite gilią keptuvę, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite svogūną. Nesumažinę ugnies, nuolat maišydami kepinkite apie minutę dvi, tuomet sudėkite smulkiai pjaustytą ar išspaustą česnaką, pakepinkite dar pusę minutės. Sumeskite morkas ir kepkite ~3 minutes. Nepamirškite vis pamaišyti, kad nepridegtų! Sudėkite abi paprikas, įberkite druskos ir pipirų ir kepkite dar kelias minutes, kol daržovės suminkštės, bet kramtant vis dar jausis traškumas. Viską sudėkite į kitą lėkštę, kol toje pačioje keptuvėje kepsite mėsą.

Plonomis juostelėmis supjaustykite kalakutieną ir, užbarstę šiek tiek druskos ir pipirų, kepkite ant stipriausios ugnies 5-6 minutes vis maišydami, kol pilnai iškeps. Tuomet į keptuvę suverskite iškeptas daržoves, įpilkite sojos padažo, sezamų aliejaus, permaišykite ir kai daržovės sušils, išjunkite ugnį ir iškart dėkite į lėkštes ar dubenėlius. Ant viršaus galima užbarstyti smulkintų petražolių, bet labai skanu ir be jų.

IMG_2743

Leave a Comment