Rukolos, arbūzo ir fetos sūrio salotos

Prieš porą dienų susimąsčiau, kad blogo pavadinimas „Skanios mintys” man taip puikiai tinka! Prisipažinsiu, jog pavadinimą sugalvojau ne aš, bet tuo metu, 2012 rugsėjį, niekas labiau vertas dėmesio neatėjo į galvą. Ir vienaip, ir kitaip vis mąsčiau, jog noriu kito pavadinimo. Bet būtent užvakar supratau, jog man nereikia kito pavadinimo. Skanios mintys – tai aš.

Nežinau, kaip kiti žmonės, bet aš visada galvoju apie maistą (ir dar kyla klausimas, kodėl nelemti kilogramai netirpsta). Atsikėlus ryte galvoju apie pusryčius, po jų – apie tai, ką valgysiu pietums, vėliau vakarienei, o kur dar tie momentai, kai pora valandų po pietų užeina nepaaiškinamas noras gauti cukraus. Vakare atsigulus į lovą mintyse pradeda skraidyti rytojaus skanumynai. Eidama gatve mąstau apie praeitų restoranų ir kavinukių patiekalus, užuodusi iš kepyklėlės sklindančius kvapus burnoje pradedu jausti sviestinės, traškios kruasano tešlos skonį. Susitikusi su žmonėmis nevalingai pradedu svajoti apie didelius dinner party, matomus kino filmuose, ir ką galėčiau pagaminti, kad visi būtų sužavėti. Matau parką mieste – kas tiktų popietės piknikui? Saulės nutvieksta aikštė – kaip puiku būtų gurkšnoti gaivią šaltą arbatą su daug daug nedidelių, lengvai perkandamų ledukų. Ir tai tik maža dalis to, kas nuolat sukasi mano galvoje. Bet matydama kitus žmones negaliu net įsivaizduoti, kad jie taip pat, kaip aš, nuolat galvotų apie maistą. O gal visgi aš ne viena tokia? :)

IMG_2153

Charizmatiškoji teta senelio gimtadieniui (86, ne šiaip sau :)) pagamino nuostabias, gaivias ir daug puikių skonių talpinančias salotas. Vos paragavusi nusprendžiau, jog šios salotos tikrai vertos tinklaraščio įrašo ir Jūs turite apie jas sužinoti. Arbūzas salotose – kodėl niekad anksčiau apie tai nepagalvojau? Kartoka gražgarstė puikiai dera su saldžiu arbūzu, o sūrus fetos (arba brinzos) sūris viską puikiai papildo savo malonia tekstūra ir skoniu. Pakepintos saulėgrąžų arba moliūgų sėklos, užbarstytos ant viršaus, suteikia smagaus traškesio, o užpilas… Na, jis tiesiog labai skanus, nes medus+citrina negali būti neskanu. Jei norite kažko dar įdomesnio, puikiai tiks juodosios alyvuogės ir raudonasis svogūnas. Try it ;)

IMG_2156

Rukolos, arbūzo ir fetos sūrio salotos
2 porcijos

2 didelės saujos rukolos lapelių
~200 g arbūzo
Fetos sūris (arba kitas sūresnis sūris, kiek tik širdis geidžia)
Saulėgrąžų arba moliūgų sėklos
1 didelis šaukštas medaus
1 citrinos sultys

Nuplautą rukolą dėkite į gilią lėkštę, ant viršaus sudėliokite dideliais kubais pjaustytą arbūzą ir užtrupinkite fetos sūrio. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sėklas iki aukso spalvos ir užbarstykite ant salotų. Medų (jei kietas) ištirpinkite, sumaišykite su citrinos sultimis ir apšlakstykite salotas. Valgykite iškart.

IMG_2163

Leave a Comment