Špinatų, burokėlių ir cukinijų salotos su Brie sūriu

Ledinis vėjas, pasitinkantis iškišus nosį į lauką, pučiantis tiesiai į veidą, verčiantis sumažinti ėjimo greitį ir mėtantis plaukus ant veido (specialiai, blogietis), kad nieko nematytum. Štai va prašau, pavasaris :) Visai komiškas vaizdas, kai žmogus bando grumtis su gamta, bet, žinoma, jis pralaimi. Bet širdy jaučiu, kad pavasaris jau čia. Jis kvėpuoja tiesiai į veidą, kai matau raudoną, rausvą ir purpurinį dangų vakarais ir nedrąsius saulės spindulius rytais. Tuoj. Nespėsiu mirktelt ir kurią nors vasaros dieną rašysiu apie kankinantį karštį, (ne)tikėtai užklupusį Vilnių. Bet juk tai ir ir yra tai, kas gena į priekį žmones ir visą pasaulį – kaita.

IMG_1206

Salotos yra patiekalas, kuris labai dažnai mane verčia priartėti prie skonio kraštutinumų. Arba labai skanu, arba visiškai blah. Kol kas variantų „visiškai blah” buvo daugiau, nei tikrai skanių, įdomių salotų. Bet tos, kurios buvo puikios, stipriai palietė skonio receptorius. Viename Vilniaus restorane valgiau salotas su burokėliais ir keptu Brie sūriu. Aprašymas meniu skambėjo nuostabiai, tačiau pats patiekalas nesužavėjo. Tad turėdama galvoje burokėlių ir Brie derinį, pabandžiau sukurti kažką gardaus, pavasariško ir vitaminingo. O gavosi šaunus dalykas, visos sudedamosios dalys puikiai dera tarpusavyje, sukurdamos puikų skonį. Galbūt pasirodys keista, jog salotų užpile naudojamos apelsino, o ne citrinos sultys. Niekada nesu bandžiusi gardinti salotų apelsinu, tačiau šiandien, vedama eksperimentinės nuotaikos, atradau, jog apelsino saldumas ir rūgštumas puikiai papildo kitus užpilo skonius. Va taip.

Špinatų, burokėlių ir cukinijų salotos su Brie sūriu
2 porcijos

60 g šviežių špinatų
1 nedidelė jauna cukinija
1 didokas virtas burokėlis
60 g pelėsinio sūrio Brie

Užpilui: 2 v.š. geros kokybės alyvuogių aliejaus, 1 a.š. grūdėtų garstyčių, pusės apelsino sultys, druska ir pipirai

Švariai nuplaukite visas daržoves. Cukiniją supjaustykite plonais pusmėnuliais, burokėlį – stambokomis juostelėmis. Dubenyje sumaišykite špinatus, cukiniją ir burokėlį. Užpilui sumaišykite aliejų su garstyčiomis, apelsino sultimis, druska ir pipirais. Užpilkite jį ant daržovių, švelniai pamaišykite ir dėkite į lėkštes. Ant salotų dėkite gabaliukais pjaustytą Brie sūrį. Skanaus.

IMG_1230

Leave a Comment