Sausainiai su lazdyno riešutais

Atsirado keli džiaugsmai ir keli netokieirdžiaugsmai, kuriais noriu pasidalinti. Džiaugsmai: pirma, pradėjau šokti kubietišką salsą ir o kaip tai puiku! Šiame šokyje veža viskas: muzika, judesiai, jausmai. Antra, šiais 2013 metais jau spėjau pamatyti porą filmų, kuriuos įtraukiau į geriausių filmų sąrašą. Mylimų mylimiausis – Tarantino šedevras „Django Unchained”. Taip pat rekomenduoju ir „Anna Karenina”. Netokieirdžaiugsmai: nelabai pavyksta rašyti rimtesnius strapsniukus maisto tema, todėl greičiausiai nerašysiu. Ir niekaip nerandu skanių cupcakes Vilniuje, gal turite pasiūlymų?

IMG_0989

Mano draugystė su sausainiais visai jauna. Dar visai neseniai iškepti skanius, kvapnius, ne per kietus ir ne per minkštus sausainius man atrodė tikras iššūkis. O bet tačiau, pagaliau su jais susidraugavau ir galiu kepti pagal savo išmąstytus receptus, nežiūrėdama į produktų kiekius ir svorius.

Šie sausainiukai gimė per ilgai nemąsčius, tiesiog apžiūrėjus, ką turiu virtuvėje. Nuo aguonų pyrago likę lazdyno riešutai ir vienas mažulytis prinokęs bananas, kurių likimas buvo susietas su sausainiais, kurie yra tikrai puikūs. Saikingai saldūs, su smagiais riešutų gabaliukais ir cinamoniniu cukrumi.

IMG_0981

Sausainiai su lazdyno riešutais
~30 vidutinio dydžio sausainių

80 g lazdyno riešutų
70 g sviesto
30 g rudojo cukraus
40 g baltojo cukraus
1 kiaušinis
1 mažas prinokęs bananas
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. cinamono
220 g miltų
Žiupsnelis druskos
Cinamoninis cukrus: 1 a.š. cinamono, 4 a.š. baltojo cukraus

Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol pradės luptis odelės. Atvėsinkite, nulupkite odeles ir susmulkinkite riešutus peiliu arba blenderiu iki mažų, bet ne miniatiūrinių gabaliukų. Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir sudėkite šakute sutrintą bananą. Viską gerai išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską ir užmaišykite tvirtą tešlą. Ji bus šiek tiek lipni, bet gana sunkiai maišysis šaukštu. Imkite po arbatinį šaukštelį tešlos, tarp delnų susukite į rutuliuką ir dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Su drėgna šakute paspauskite kiekvieną kamuoliuką skersai ir išilgai, kad suplokštėtų. Kepkite apie 10 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Kai iškeps, leiskite sausainiams skardoje atvėsti porą minučių, o tada perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite. Sumaišykite cukrų ir cinamoną, vandeniu sudrėkinkite sausainio paviršių ir panardinkite į cinamoninį cukrų. Nukratykite perteklių ir… skanaus :)IMG_1003


Įrašo “Sausainiai su lazdyno riešutais” komentarai: 2

Leave a Comment