Sluoksniuotas obuolių pyragas

IMG_0755

Obuoliai žiemą? Kąąą? Žinau, didesnio antisezoninio recepto negali būti. Bet kažkas užpirko per daug obuolių, didelių, sultingų, tad nebeliko nieko kito, kaip tik kepti pyragą. Šis pyragas mano skoniui yra tobulas. Minkšti obuoliai ir traškus viršus. O ir paruošiamas jis neįtikėtinai greitai. Pirmą kartą jį gaminat, keturios rankos užtruko mažiau nei 10 min. (reklaminė pauzė žiūrint „Vienas namuose”…) O šiandien pagavo šišas išsikepti greitą pyragą ir prisiminiau šį, rastą Neringos bloge. Drįsčiau teigti, kad man vienai jis pavyko dar geriau, nei tada keturiese. Išties, kuklumo man netrūksta.. :)

IMG_0749
Sluoksniuotas obuolių pyragas
Idėja:  Neringos blogas

5 dideli obuoliai ( ~1 kg)
1 puodelis miltų
1 puodelis manų kruopų
1 beveik pilnas puodelis cukraus, ~ 0,8 puodelio (pusė baltojo, pusė rudojo)
1,5 a.š. kepimo miltelių
1,5 a.š. cinamono
Žiupsnelis druskos
170 g šalto sviesto

(Puodelis 300 ml)

Dubenyje sumaišykite miltus, manų kruopas, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite siaurais griežinėliais. Į kepimo popieriumi ištiestą formą pilkite 1/3 sausos masės, ant viršaus paskleiskite pusę obuolių. Užbarstykite antrą trečdalį miltų masės, paskleiskite likusius obuolius ir užbarstykite paskutinę dalį sausos masės. Šaltą sviestą supjaustykite plonomis juostelėmis ir tolygiai išdėliokite ant pyrago viršaus. Lydydamasis sviestas tekės žemyn ir suriš visus produktus. Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1h. Puikiai pjaustosi ir šiltas, bet šiek tiek atvėsęs tampa dar skanesnis.


IMG_0751

Leave a Comment