Orkaitėje kepti šonkauliukai

Nauji metai. Nauji resolutionai. Visada atrodė keista, kodėl žmonės prisikuria sau tikslų būtent naujiems metams, kodėl negalima to pradėti daryti dabar? Bet šiais metais ir pati pasidariau gražų sąrašiuką su 6 punktais. Nes šie metai privalo būti geresni. Aš labai noriu, kad jie tokie būtų ir tikiu, jog 2013 metų gruodžio 31-ąją atsivertusi savo sąrašą prie kiekvieno punkto galėsiu padėti pliusiuką.

Bet kad tai įvyktų, reikia daryti. Reikia svajoti, galvoti, ieškoti, stengtis ir daryti. Būtent to linkiu visiems ir sau (labiausiai sau, leisiu sau pabūti egoiste). Su Naujais :)

IMG_0391

Orkaitėje kepti šonkauliukai

Kiaulienos šonkauliukai
2 v.š. medaus
2 v.š. alyvuogių aliejaus
0,5 v.š. raudonojo vyno acto
3 v.š. sojos padažo
Po žiupsnį druskos, džiovintų jalapeno pipirų, džiovinto rozmarino, Provanso žolelių

Marinatui:
Mažame puode kaitinti medų, aliejų, actą, sojos padažą ir prieskonius, kol masė taps vientisa.

Šonkauliukus nuplauti ir supjaustyti gabalais palei kaulus. Sudėti į dubenį, užpilti marinatu ir išmaišyti, kad padengtų visus gabalėlius. Palikti 15 min. Įkaitinti orkaitę iki 250 laipsnių. Šonkauliukus sudėti į kepimo indą, uždengti folija kepti 30 min. Tuomet sumažinti temperatūrą iki 200 laipsnių, numti foliją ir kepti 15 min. Apversti, patepti likusiu marinatu ir kepti dar 10 min. Iškepusius šonkauliukus sudėti ant lėkštes, uždengti folija ir leisti pailsėti bent 5 minutes. O tada skanauti.

Leave a Comment