Nekeptas varškės tortas su avietėmis ir baltuoju šokoladu

Atnešu Jums vieną skaniausių mano ever darytų desertų. Prieš metus jo receptą užmačiau vieno naujienų portalo straipsnyje apie gardumynus su mėlynėmis. Tada šį varškės tortą dariau su naminėmis šilauogėmis ir jau tuomet nusprendžiau, kad atradau savo skoniui tobulą desertą, kurį mielai šlamštė ir artimieji. Mamai taip patiko šis receptas, jog kitą dieną vėl prašė padaryti šį tortuką, o aš nusprendžiau paeksperimentuoti ir gaminau jį su avietėmis, šilauogėmis ir dviejų rūšių šokoladu: baltuoju ir pienišku. Ir vėl gavosi žiauriai skanus dalykas!

Na, o šįkart, ta proga, jog kieme užderėjo avietės, nusprendžiau gaminti nekeptą varškės tortą su avietėmis ir baltuoju šokoladu. Nieko daug nekalbėsiu, tik pasakysiu štai ką: eikit ir gaminkit, nes vieno gabalo nepakanka. Jis tooooks skanus, tikrai! Baltas šokoladas čia puikiai dera su rūgštokomis avietėmis ir kiekvienas kąsnelis būna palydimas šypsena :)

IMG_1951

Nekeptas varškės tortas su avietėmis ir baltuoju šokoladu
Šaltinis: Kulinariniai opusai

Didelis, 16 porcijų tortas

Pagrindui:
310 g paprastų sausainių
130 g sviesto

Varškės masei:
650 g kreminės arba pertrintos varškės
170 g cukraus
300 g grietinėlės (35-36%)
20 g želatinos grūdelių + vandens
150 g baltojo šokolado
350 g aviečių (+jei norėsite, papuošimui)
Mažas žiupsnelytis druskos

Želatinos grūdelius užpilkite vandeniu taip, kad apsemtų per maždaug piršto plotį. Palikite išbrinkti.

Pagrindui sutrupinkite sausainius ir sumaišykite su tirpintu sviestu, kol gausite drėgno smėlio tekstūros masę. Iš jos kepimo formoje (atsegamoje, kitaip tikrai nepatogu) standžiai suplokite dugną ir suformuokite~3 cm aukščio kraštelius. Formą dėkite į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

Įdarui plakite varškę su cukrumi ir druska(jei masė per sausą, įpilkite mažą šlakelį pieno), kol gausite vientisą masę be grūdelių. Įmaišykite gabaliukais kapotą šokoladą. Ištirpinkite želatiną ant vandens vonelės ar mikrobangėje, kol taps vientisa ir palikite kiek atvėsti. Kitame inde iki purumo išplakite grietinėlę, tik neperplakite, nes gausite sviestą. Atsargiai mentele įmaišykite grietinėlę į varškės masę ir plona srovele pilkite želatiną. Atsargiai išmaišykite, kol visi ingredientai susijungs ir gausite gana tirštą, purią masę.

Ant sausainių pagrindo pilkite pusę įdaro, ant jo vienu sluoksniai tolygiai paskirstykite avietes ir ant jų užpilkite likusią masę. Paviršių išlyginkite ir dėkite tortą į šaldytuvą minimum 4 valandoms. Prieš patiekiant peiliu apipjaukite kepimo formos kraštus, kad ji gražiai nusiimtų. O paskuuuii skonio stebuklai garantuoti. Kaip užsimaniau, einu įsidėsiu dar gabalėlį.

tortukas

11 thoughts on “Nekeptas varškės tortas su avietėmis ir baltuoju šokoladu

  1. Avietės ir varškė yra tikri gėriai, o kai kartu, tai jaučiu kad fantastika išvis :) Puikios nuotraukos! Niam :))

    • Tikrai fantastika, labai rekomenduoju. Bet ne tik varškė+avietės, bet ir baltas šokoladas, jis čia kažką tokio daro, kad negali sustot valgyt :D Dėkui :)

  2. Avietės ir baltas šokoladas, tai dieviškas derinys, jau vien skamba skaniai! Šiaip avietės ir juodas šokoladas irgi gerai, bet baltas gal ne tik dėl skonio, bet ir dėl spalvos, estetinio vaizdo tortui ar pyragui yra toks privalumas. O kokią kreminę varškę perki? Ar tą ala Filadelfiją ar kokią kitą? Manau čia ir rikota ar maskarponė visai tiktų, ne? :)

    • Ir su juodu šokoladu avietės puikus derinys, bet tiesą sakai, dėl estetinio vaizdo baltas labiau tinka, o ir skonį tokį užslėptai kokosinį suteikia :) O varškę naudoju visada, jei parašyta kreminė varškė recepte, pakeliuose po 180 g berods, tokia švelni ir be grūdelių ji. Jei matosi netolygumai, pertrinu per sietelį. Rikota ir maskarponė tiktų, bet skonis būtų kitoks. Man, kaip labai mėgstančiai varškę, patinka jausti valgant šitą tortą, kad iš tikros varškės padarytas :)

  3. Aš tai “biškį” tinginė, tai man per sietelį trinti nesinori :)) Būdavo anksčiau Lietuvoje tokia “Mūsų švelnioji”, gal dar yra? Šiaip labai patogu, kad užsienyje būna tokie dideli pokai varškės kreminės, spec. pyragams ir užtepėlėms, nusiperki kilą ir užtenka kokiem dviem pyragams :) Mm, jo, rikota gal panašiau, bet maskarponė tai skirtųsi, tiesa. Reikės apžiūrėti kreminių varškių pasiūlą prekybos centruose ^-^

    • Yra man rodos dar švelnioji varškė. Mačiau neseniai President didelį kibirai kreminės varškės lenkiškos, sutrinta ir paruošta naudojimui, bet kažkaip nepakilo ranka nusipirkt. Gal kada pabandysiu, nereiks pačiai vargt. O tu gyveni Italijoje, jei neklystu? Ar ten įmanoma gauti kažko panašaus į lietuvišką varškę, o gal nelabai ir reikia? :)

    • Oiii, nereikėjo litro daryti! Recepte parašyta želatiną užpilti mažam indely tiek vandens, kad apsemtų per pirštą, paskui viską išlydyti mikrobangėje ir supilti į kremą, jokio papildomo vandens nereikia :)

Leave a Comment

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s