Makaronai su vištiena, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Ir vėl ilga pertrauka! Bet viskas tik geryn, sesija jau beveik praeity, noras ir įkvėpimas sukiotis virtuvėje ir žvelgiant pro fotoaparato akutę kurti grožį (mokytis ir stengtis būtų tinkamesni žodžiai) sparčiai grįžta, dienos šiltos ir saulėtos. Viskas labai gerai, vieno laiptelio trūksta iki puiku, bet tikrai labai gerai :)

Reikalai, susiję su gaminimu, pastarąjį mėnesį buvo praktiškai sustoję ir tik prieš kelias dienas manyje vėl užgimė labai stiprus noras pasaldinti gyvenimą čia ir dabar, tad ėmiausi pyrago. Ir buvo labai skanu ir gera, kad vis dar šį tą sugebu. Pyragas buvo skanus, šokoladinis varškės, bet visiškai nereprezentatyvios išvaizdos, tad nuotraukų nėra. Kadanors bus ir nuotraukos, ir receptas su patobulinimais, nes geriausia mokytis iš klaidų.

1

Makaronus gaminti man visada labai smagu. Iš tiesų tai ne pačius makaronus smagu virti (nors jų metimas į verdantį vandenį ir visos viryklės aptaškymas yra labai gražus ir hipnotizuojantis gestas), bet padažus. Mano patirtis sako – įmeti tą, įmeti aną, pakepini, įpili šio bei to, nelabai svarbu ko, svarbu skanaus, ir voilà, padažas yra. Ir ne šiaip toks, kurio paragavus sakytum: „Hm, ai bus gerai.”, bet toks: „O geras, kaip puikiai sužaidžiau, turbūt turiu paslėptą talentą hohoho.” Tai va, šis receptas būtent toks, tikrai puikiai pavykęs ir pamaloninantis gomurį. Skanaus savaitgalio!

2


Makaronai su vištiena, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais
3-4 vidutinio dydžio porcijos

270 g makaronų
Pusė nedidelio svogūno
~250g vištienos (naudojau keptą orkaitėje, bet puikiai tiks ir šviežia, tik jos imkite apie 300 g )
40 g šviežių špinatų
6-7 saulėje džiovinti pomidorai
1/2 puodelio grietinėlės
Šviežios petražolės
Druska ir pipirai

Tuo pačiu metu, kol ruošite padažą, virkite makaronus, kol jie bus al dente (italai žino, ką sako).

Jei naudojate šviežią vištieną: supjaustykite mėsą nedideliais gabalėlias ir pakepinkite ant trupučio aliejaus su žiupsneliu druskos ir pipirų, kol išorė skaniai apskrus ir vidus bus beveik iškepęs. Tuomet į keptuvę dėkite smulkintus svogūnus, kelias minutes pakepinkite, o toliau visa eiga tokia pati, kaip aprašyta žemiau.

Jei naudojate anksčiau keptą vištieną: svogūną sukapokite mažais mažais gabaliukais (nemėgstu valgant jausti pačio svogūno, tik jo skonį), kelias minutes pakepinkite ant trupučio aliejaus, kol suminkštės. Tuomet į keptuvę meskite gabaliukais pjaustytą vištieną smulkintus pomidorus ir špinatus ir porą minučių maišydami kepkite ant vidutinės ugnies, kol špinatai subliūkš. Supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų (man druskos reikėjo labai mažai, nes pomidorai buvo gana sūrūs) ir kaitinkite kelias minutes. Į padažą įpilkite kelis šaukštus makaronų vandens,  jame esantis krakmolas sutirštins padažą ir jis taps vientisas. Išvirusius makaronus nukoškite, meskite į keptuvę ir permaišykite, kad visi pasidengtų padažu. Valgykite iškart, paviršių apibarstę smulkintomis petražolėmis. Skanaus!

3

One thought on “Makaronai su vištiena, špinatais ir saulėje džiovintais pomidorais

Leave a Comment

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s